Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie czekolady, z herbatnikami i mlekiem w proszku.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36044
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 174
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 310
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 378
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36044
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 174
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 310
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 378
Składniki
Masło rozpuszczam dodaję cukier i kakao, wlewam mleko i podgrzewam aż składniki się połączę. Tak przygotowaną czekoladę studzę.
Do zimnej czekolady dodaję mleko w proszku i miksuję razem. Następnie dodaję drobno pokruszone herbatniki i mieszam drewnianą łyżka
Formę do keksu wykładam papierem do pieczenia, przekładam przygotowaną masę, wyrównuję wierzch i wstawiam do lodówki na całą noc.
Następnego dnia wyjmuję ciasto z blaszki na deskę i kroję w dość grube plastry.