Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie czekolady, z herbatnikami i mlekiem w proszku.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 291
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4124
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1852
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3596
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30081
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 291
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4124
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1852
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3596
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30081
Składniki
Masło rozpuszczam dodaję cukier i kakao, wlewam mleko i podgrzewam aż składniki się połączę. Tak przygotowaną czekoladę studzę.
Do zimnej czekolady dodaję mleko w proszku i miksuję razem. Następnie dodaję drobno pokruszone herbatniki i mieszam drewnianą łyżka
Formę do keksu wykładam papierem do pieczenia, przekładam przygotowaną masę, wyrównuję wierzch i wstawiam do lodówki na całą noc.
Następnego dnia wyjmuję ciasto z blaszki na deskę i kroję w dość grube plastry.