Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 115 Ocena: 3652
Dodano: 27.03.2020
Odsłon: 6353
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Jajka ubij z cukrem i szczyptą soli na jasną i puszystą masę (ok. 7 min).
Cały czas miksując dodaj ekstrakt cytrynowy a następnie wlej cienką strużką olej.
Przesiej mąki z proszkiem do pieczenia wprost do miski z masą jajeczną i wymieszaj delikatnie szpatułką.
Żeby uzyskać babkę dwukolorową odlej 1/3 ciasta i dodaj do niego kakao.
Formę wysmaruj masłem i oprósz mąką.
Przelej najpierw jasne ciasto, a potem na górę ciemne, wykonaj wzorki za pomocą patyczka do szaszłyków.
Piecz w temperaturze 180°C do suchego patyczka: niska babka – ok. 20 min, wysoka – ok. 40 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

KORAL 30 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Smaczna, taką lubię :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 27 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Wygląda pysznie:) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 27 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Apetyczna :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz