Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna klasyczna babka dwukolorowa
Jajka ubij z cukrem i szczyptą soli na jasną i puszystą masę (ok. 7 min).
Cały czas miksując dodaj ekstrakt cytrynowy a następnie wlej cienką strużką olej.
Przesiej mąki z proszkiem do pieczenia wprost do miski z masą jajeczną i wymieszaj delikatnie szpatułką.
Żeby uzyskać babkę dwukolorową odlej 1/3 ciasta i dodaj do niego kakao.
Formę wysmaruj masłem i oprósz mąką.
Przelej najpierw jasne ciasto, a potem na górę ciemne, wykonaj wzorki za pomocą patyczka do szaszłyków.
Piecz w temperaturze 180°C do suchego patyczka: niska babka – ok. 20 min, wysoka – ok. 40 min.
Keks niezmiennie kojarzy mi się ze Świętami Bożego Narodzenia, ale jest to ta...
Odsłon: 9580
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 186
Prosty deser straciatella z frużeliną czereśniową i owsianymi ciasteczkami to...
Odsłon: 177
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 27
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmod...
Odsłon: 59
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 186
Prosty deser straciatella z frużeliną czereśniową i owsianymi ciasteczkami to...
Odsłon: 177
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 27
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmod...
Odsłon: 59
Składniki
Jajka ubij z cukrem i szczyptą soli na jasną i puszystą masę (ok. 7 min). Cały czas miksując dodaj ekstrakt cytrynowy a następnie wlej cienką strużką olej. Przesiej mąki z proszkiem do pieczenia wprost do miski z masą jajeczną i wymieszaj delikatnie szpatułką. Żeby uzyskać babkę dwukolorową odlej 1/3 ciasta i dodaj do niego kakao. Formę wysmaruj masłem i oprósz mąką. Przelej najpierw jasne ciasto, a potem na górę ciemne, wykonaj wzorki za pomocą patyczka do szaszłyków. Piecz w temperaturze 180°C do suchego patyczka: niska babka – ok. 20 min, wysoka – ok. 40 min.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Chrupiąca gofry domowe. Jak z najlepszej kawiarni
Desery
Najprostsze ciasto bez pieczenia z truskawkami
Desery
Deser truskawkowy na chrupiącym spodzie
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 24
Chrupiąca gofry domowe. Jak z najlepszej kawiarni
Kto nie lubi gofrów? Smakują wyjątkowo z sezonowymi owocami, choć gofry z teg...
Odsłon: 35