Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna klasyczna babka dwukolorowa
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2507
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2862
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101967
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6351
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2507
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2862
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101967
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6351
Składniki
Jajka ubij z cukrem i szczyptą soli na jasną i puszystą masę (ok. 7 min). Cały czas miksując dodaj ekstrakt cytrynowy a następnie wlej cienką strużką olej. Przesiej mąki z proszkiem do pieczenia wprost do miski z masą jajeczną i wymieszaj delikatnie szpatułką. Żeby uzyskać babkę dwukolorową odlej 1/3 ciasta i dodaj do niego kakao. Formę wysmaruj masłem i oprósz mąką. Przelej najpierw jasne ciasto, a potem na górę ciemne, wykonaj wzorki za pomocą patyczka do szaszłyków. Piecz w temperaturze 180°C do suchego patyczka: niska babka – ok. 20 min, wysoka – ok. 40 min.