Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i proste ciasto cytrynowe. Polecam
foremka, mikser, łyżka drewniana, miska, sitko,
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1461
Polecam.
Odsłon: 243
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 59
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 254
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1461
Polecam.
Odsłon: 243
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 59
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 254
Składniki
Jajka ubić z cukru na puszystą masę. Do masy przesiać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Na końcu wolno wlewać rozpuszczone przestudzone masło, dodać sok i skórkę z cytryny. Wymieszać delikatnie ciasto łyżką drewnianą i przełożyć do wysmarowanej masłem foremki. Piec w 180 stopniach ok. 40 minut. a najlepiej do suchego patyczka. Takie ciasto po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem lub polać cytrynowym lukrem. Smacznego Przepis na lukier cytrynowy; sok z 1/2 cytryny, cukier puder ( cukru pudru tyle ile wchłonie sok z cytryny i jaką konsystencję lukru chcemy otrzymać ) .
Ciasto po upieczeniu.