Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i proste ciasto cytrynowe. Polecam
foremka, mikser, łyżka drewniana, miska, sitko,
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 166
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1745
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4439
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 166
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1745
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4439
Składniki
Jajka ubić z cukru na puszystą masę. Do masy przesiać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Na końcu wolno wlewać rozpuszczone przestudzone masło, dodać sok i skórkę z cytryny. Wymieszać delikatnie ciasto łyżką drewnianą i przełożyć do wysmarowanej masłem foremki. Piec w 180 stopniach ok. 40 minut. a najlepiej do suchego patyczka. Takie ciasto po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem lub polać cytrynowym lukrem. Smacznego Przepis na lukier cytrynowy; sok z 1/2 cytryny, cukier puder ( cukru pudru tyle ile wchłonie sok z cytryny i jaką konsystencję lukru chcemy otrzymać ) .
Ciasto po upieczeniu.