Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dwoma ciastami, orzechowym i kakaowym. Ciasto z jabłkami i lukrem cytrynowym, winne i dobre.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z cukrem i żółtkami. Przesiać tam mąkę z proszkiem i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem i wmieszać do ciasta.Podzielić na dwie części do 1 dodać mielone orzechy i wylać do blaszki 30x40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
Poukładać cząstki jabłek i posypać cukrem.
Do 2 części ciasta dodać kakao wymieszane z mlekiem i wymieszać Polać po jabłkach.
Piec ok.45-50 min. Uważać pod koniec jakby mocno przypalało się to przykryć papierem do pieczenia.
polewa- Do cukru pudru dodać sok i tyle wody , żeby lukier był lejący ale nie za rzadki. Polać zimne ciasto w esy-floresy.