Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie truskawki i zastanawiacie się, co z nich zrobić? Świetnym pomysłem będzie upieczenie prostego ciasta truskawkowego. Składniki do jego przygotowania powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7564
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7564
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier, zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po jednym żółtku. Następnie do miski dodajemy olej i wszystko razem energicznie mieszamy.
Do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto mieszamy szpatułką.
Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie przelewamy do niej surowe ciasto. Na górze układamy umyte, odszypułkowane truskawki. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut.