Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie truskawki i zastanawiacie się, co z nich zrobić? Świetnym pomysłem będzie upieczenie prostego ciasta truskawkowego. Składniki do jego przygotowania powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 119
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 119
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier, zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po jednym żółtku. Następnie do miski dodajemy olej i wszystko razem energicznie mieszamy.
Do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto mieszamy szpatułką.
Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie przelewamy do niej surowe ciasto. Na górze układamy umyte, odszypułkowane truskawki. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut.