Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-07-2018
Klasyczne ucierane ciasto ze śliwkami i kruszonką
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 748
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420411
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1739
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 748
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420411
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1739
Składniki
Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę, ok. 5 min. Następnie dodaj po kolei jajka, po dodaniu każdego miksuj masę 2 min.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wsyp do reszty składników, miksuj tylko do połączenia się składników. Gotowe ciasto przełóż do tortownicy o średnicy 18 cm. Na wierzch wyłóż wypestkowane i pokrojone w połówki lub ćwiartki śliwki. Całość posyp kruszonką.
Piecz przez ok. 45 min w piekarniku nagrzanym do 180°C.