Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto z galaretką na biszkoptach, przełożone masą śmietankową. Doskonale sprawdzi się jako prezent na Dzień Matki. Z tym przepisem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Przepis warty przetestowania.
tortownica o średnicy 24 cm
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5419
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1781
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5333
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1834
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5419
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1781
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5333
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1834
Składniki
Tortownicę o średnicy 24 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Na spód układamy biszkopty.
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy na bok do wystygnięcia.
Do miski wlewamy dobrze schłodzoną, słodką śmietankę. Ubijamy ją na sztywno. Pod koniec ubijania wlewamy wystudzoną galaretkę cytrynową. Masę przelewamy na biszkopty. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy na bok do wystudzenia. Ciasto wyciągamy z lodówki. Na wierzch układamy owoce - maliny i borówki (można je zastąpić innymi sezonowymi owocami). Na koniec do formy przelewamy tężejącą galaretkę. Ciasto ponownie wstawiamy na około 2 godziny do lodówki. Po tym czasie jest gotowe do jedzenia.