Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto z galaretką na biszkoptach, przełożone masą śmietankową. Doskonale sprawdzi się jako prezent na Dzień Matki. Z tym przepisem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Przepis warty przetestowania.
tortownica o średnicy 24 cm
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3194
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 175
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 86
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 75
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3194
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 175
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 86
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 75
Składniki
Tortownicę o średnicy 24 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Na spód układamy biszkopty.
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy na bok do wystygnięcia.
Do miski wlewamy dobrze schłodzoną, słodką śmietankę. Ubijamy ją na sztywno. Pod koniec ubijania wlewamy wystudzoną galaretkę cytrynową. Masę przelewamy na biszkopty. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy na bok do wystudzenia. Ciasto wyciągamy z lodówki. Na wierzch układamy owoce - maliny i borówki (można je zastąpić innymi sezonowymi owocami). Na koniec do formy przelewamy tężejącą galaretkę. Ciasto ponownie wstawiamy na około 2 godziny do lodówki. Po tym czasie jest gotowe do jedzenia.