Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczyna się sezon na truskawki, więc można powitać go jakimś smacznym ciachem :) Jeśli zaś do tego na dworze panują dość wysokie temperatury, zwykle nie chce nam się włączać piekarnika i nagrzewać dodatkowo mieszkania. Wtedy idealnym wyjściem są ciasta bez pieczenia: robi się łatwo, są nieskomplikowane i zawsze pyszne :) Do tego bez obaw możemy zatrudnić do pomocy dzieci, bo niczym się nie poparzą ani nie skaleczą, a będą miały ogromną radochę!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38938
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 168
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9253
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38938
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 168
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9253
Składniki
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami. W puste przestrzenie między nimi dodajemy biszkopty połamane na mniejsze kawałki. W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę według instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
Do misy miksera wlewamy śmietankę i lekko ją podbijamy. Następnie dodajemy cukier puder, śmietan-fixy i ubijamy na wysokich obrotach aż stanie się sztywna.
Wykładamy na biszkopty i równamy wierzch. Na to wykładamy umyte i pokrojone owoce, lekko wciskając je w masę. My z córeczką trochę się pobawiłyśmy i ułożyłyśmy ładny wzorek, coś na kształt mandali :) Całość zalewamy tężejącą galaretką i chowamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego!!!!