Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczyna się sezon na truskawki, więc można powitać go jakimś smacznym ciachem :) Jeśli zaś do tego na dworze panują dość wysokie temperatury, zwykle nie chce nam się włączać piekarnika i nagrzewać dodatkowo mieszkania. Wtedy idealnym wyjściem są ciasta bez pieczenia: robi się łatwo, są nieskomplikowane i zawsze pyszne :) Do tego bez obaw możemy zatrudnić do pomocy dzieci, bo niczym się nie poparzą ani nie skaleczą, a będą miały ogromną radochę!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3887
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19803
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2946
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4077
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3887
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19803
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2946
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4077
Składniki
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami. W puste przestrzenie między nimi dodajemy biszkopty połamane na mniejsze kawałki. W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę według instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
Do misy miksera wlewamy śmietankę i lekko ją podbijamy. Następnie dodajemy cukier puder, śmietan-fixy i ubijamy na wysokich obrotach aż stanie się sztywna.
Wykładamy na biszkopty i równamy wierzch. Na to wykładamy umyte i pokrojone owoce, lekko wciskając je w masę. My z córeczką trochę się pobawiłyśmy i ułożyłyśmy ładny wzorek, coś na kształt mandali :) Całość zalewamy tężejącą galaretką i chowamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego!!!!