Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczyna się sezon na truskawki, więc można powitać go jakimś smacznym ciachem :) Jeśli zaś do tego na dworze panują dość wysokie temperatury, zwykle nie chce nam się włączać piekarnika i nagrzewać dodatkowo mieszkania. Wtedy idealnym wyjściem są ciasta bez pieczenia: robi się łatwo, są nieskomplikowane i zawsze pyszne :) Do tego bez obaw możemy zatrudnić do pomocy dzieci, bo niczym się nie poparzą ani nie skaleczą, a będą miały ogromną radochę!
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami. W puste przestrzenie między nimi dodajemy biszkopty połamane na mniejsze kawałki.
W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę według instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
Do misy miksera wlewamy śmietankę i lekko ją podbijamy. Następnie dodajemy cukier puder, śmietan-fixy i ubijamy na wysokich obrotach aż stanie się sztywna.
Wykładamy na biszkopty i równamy wierzch. Na to wykładamy umyte i pokrojone owoce, lekko wciskając je w masę. My z córeczką trochę się pobawiłyśmy i ułożyłyśmy ładny wzorek, coś na kształt mandali :)
Całość zalewamy tężejącą galaretką i chowamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Smacznego!!!!
Proste i smaczne ciasto, do którego można wykorzystać różne owoce, niekoniecz...
Odsłon: 21837
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 253
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 112
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 207
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 253
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 112
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 207
Składniki
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami. W puste przestrzenie między nimi dodajemy biszkopty połamane na mniejsze kawałki. W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę według instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
Do misy miksera wlewamy śmietankę i lekko ją podbijamy. Następnie dodajemy cukier puder, śmietan-fixy i ubijamy na wysokich obrotach aż stanie się sztywna.
Wykładamy na biszkopty i równamy wierzch. Na to wykładamy umyte i pokrojone owoce, lekko wciskając je w masę. My z córeczką trochę się pobawiłyśmy i ułożyłyśmy ładny wzorek, coś na kształt mandali :) Całość zalewamy tężejącą galaretką i chowamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego!!!!
Przepisy Desery
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Desery
Kruche babeczki z kremem i owocami
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 84
Sernik pieczony na jogurtach
Jest to dosyć ciekawy pomysł na ciasto, gdyż zamiast klasycznego białego sera...
Odsłon: 748