Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2474
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 69
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 156
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 733
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2474
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 69
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 156
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 733
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Posiekaj margarynę w kostkę, dodaj do mąki i dokładnie wymieszaj. Dodaj cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mieszaj, aż się pokruszy. Przełóż większość ciasta na blachę do pieczenia. Na wierzch ułożyć farsz gruszkowo-dżemowy, przykryć resztą ciasta. Prześlij do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Po upływie tego czasu wyłącz piekarnik i pozostaw ciasto na kolejne 7 minut.