Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9687
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1150
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11509
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 523
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9687
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1150
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11509
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 523
Składniki
Do zmielonych orzechów dodać bułkę tartą oraz proszek do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę usztywniając cukrem. Dodawać po jednym żółtku i łyżce oleju. Dalej ubijać. Masę jajeczną delikatnie połączyć z mieszanką orzechową. Masę przełożyć do tortownicy. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Po upieczeniu wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ze śmietaną. Polać ciasto. Pokruszyć wafelek i posypać wierzch ciasta. Udekorować pralinkami. Smacznego.