Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 88
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 372
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 154
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 88
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 372
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 154
Składniki
Do zmielonych orzechów dodać bułkę tartą oraz proszek do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę usztywniając cukrem. Dodawać po jednym żółtku i łyżce oleju. Dalej ubijać. Masę jajeczną delikatnie połączyć z mieszanką orzechową. Masę przełożyć do tortownicy. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Po upieczeniu wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ze śmietaną. Polać ciasto. Pokruszyć wafelek i posypać wierzch ciasta. Udekorować pralinkami. Smacznego.