Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12285
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1519
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 120
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12285
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1519
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 120
Składniki
Do zmielonych orzechów dodać bułkę tartą oraz proszek do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę usztywniając cukrem. Dodawać po jednym żółtku i łyżce oleju. Dalej ubijać. Masę jajeczną delikatnie połączyć z mieszanką orzechową. Masę przełożyć do tortownicy. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Po upieczeniu wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ze śmietaną. Polać ciasto. Pokruszyć wafelek i posypać wierzch ciasta. Udekorować pralinkami. Smacznego.