Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały deser do przygotowania w kilka chwil.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, rondelek, nóż.
Ziemniaki pod serową pierzynką są… cóż, serowe. Bardzo serowe. Jeszcze mocnie...
Odsłon: 713
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 99
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 87
Ziemniaki pod serową pierzynką są… cóż, serowe. Bardzo serowe. Jeszcze mocnie...
Odsłon: 713
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 99
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 87
Składniki
Jabłka obrać , pokroić w drobną kostkę. Do rondelka wlać 5 łyżek wody, wrzucić jabłka, dodać cukier , prażyć 10 minut, wystudzić. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem. Ciasto francuskie rozłożyć posmarować jabłkami , zwinąć w rulon, podzielić na 10 części. Układać na blaszce formując kwiatek. Posypać zmielonymi orzechami.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia.