Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały deser do przygotowania w kilka chwil.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, rondelek, nóż.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1555
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231964
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1555
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231964
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Składniki
Jabłka obrać , pokroić w drobną kostkę. Do rondelka wlać 5 łyżek wody, wrzucić jabłka, dodać cukier , prażyć 10 minut, wystudzić. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem. Ciasto francuskie rozłożyć posmarować jabłkami , zwinąć w rulon, podzielić na 10 części. Układać na blaszce formując kwiatek. Posypać zmielonymi orzechami.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia.