Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały deser do przygotowania w kilka chwil.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, rondelek, nóż.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1517
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420914
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1916
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1517
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420914
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1916
Składniki
Jabłka obrać , pokroić w drobną kostkę. Do rondelka wlać 5 łyżek wody, wrzucić jabłka, dodać cukier , prażyć 10 minut, wystudzić. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem. Ciasto francuskie rozłożyć posmarować jabłkami , zwinąć w rulon, podzielić na 10 części. Układać na blaszce formując kwiatek. Posypać zmielonymi orzechami.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia.