Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały deser do przygotowania w kilka chwil.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, rondelek, nóż.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1083
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6250
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1083
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6250
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
Składniki
Jabłka obrać , pokroić w drobną kostkę. Do rondelka wlać 5 łyżek wody, wrzucić jabłka, dodać cukier , prażyć 10 minut, wystudzić. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem. Ciasto francuskie rozłożyć posmarować jabłkami , zwinąć w rulon, podzielić na 10 części. Układać na blaszce formując kwiatek. Posypać zmielonymi orzechami.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia.