Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosty, a taki pyszny :D
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4505
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 61
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4505
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 61
Składniki
Mleko podzielic na 2 czesci. 2 banany obrac, pokroic w plastry, poukladac na dnie salaterek (po pol banan na salaterke). Z pierwszej czesci mleka odlac 100 ml, rozrobic w nim proszek budyniowy czekoladowy. Pozostale 400 ml mleka zagotowac, do gotujacego wlac rozrobiony budyn i mieszajac gotowac, az zgestnieje. Wylac go do 4 salaterek, na to poukladac plasterki bananow (po pol banana na salaterke). W ten sam sposob ugotowac budyn waniliowy, wylozyc do salaterek na banany, odstawic do wystygniecia. Gotowe, wystudzone desery dekorowac bita smietana, posypac siekana czekoalada. Schlodzic w lodowce przed podaniem.