Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste, szybkie ciasto, idealne do kawy.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 304
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 304
Składniki
Jajka rozbić. Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić pianę. Dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, olej i żółtka. Dokładnie wymieszać. Blachę posmarować masłem i posypać mąką. Wylać ciasto i piec ok 45 min w temp. 180 stopni. Biszkopt zostawić do ostygnięcia. Zimny przekroić na pół.
Jabłka obrać, pokroić w plasterki, wrzucić do rondelka aż do rozgotowania. Wsypać galaretkę. Dokładnie wymieszać. Gotową masą przełożyć biszkopt, a górę posypać cukrem pudrem.