Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste, szybkie ciasto, idealne do kawy.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24842
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24842
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Składniki
Jajka rozbić. Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić pianę. Dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, olej i żółtka. Dokładnie wymieszać. Blachę posmarować masłem i posypać mąką. Wylać ciasto i piec ok 45 min w temp. 180 stopni. Biszkopt zostawić do ostygnięcia. Zimny przekroić na pół.
Jabłka obrać, pokroić w plasterki, wrzucić do rondelka aż do rozgotowania. Wsypać galaretkę. Dokładnie wymieszać. Gotową masą przełożyć biszkopt, a górę posypać cukrem pudrem.