Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty placek ze śliwkami To ciasto zawsze się udaje !
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1993
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 61
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 161
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1993
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 61
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 161
Składniki
Utrzeć miękką margarynę z cukrem. Dodać po całym jajku, ucierać 2 minuty. Porcjami wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia - wymieszać szybko i dokładnie Łyżką wyłożyć na blaszkę. Rozłożyć przecięte na pół śliwki ( lub inny owoc) Wstawić do nagrzanego piekarnika 170° i piec 50min do 1h ( musi osiągnąć piękny, złoty kolor) Kruszonka jest opcjonalna Moja wersja dla leniwych: zostawiam trzy łyżki ciasta, dosypuje dwie garści mąki i garść cukru, na wysokich obrotach, kilka sekund mieszam i gotowa sypka kruszonka. Posypujemy nią ciasto przed wystawieniem do piekarnika