Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie nie przepadam za sernikami, jednak ten podbił moje serce, nie tylko smakiem ale i łatwością przygotowania. To nie więcej niż 30 minut. Przepis na to przepyszne ciasto pochodzi z bloga Joasi slodkoslodka.pl, który serdecznie polecam. Co i jak w opisie poniżej.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4532
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 272
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13373
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2657
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4532
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 272
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13373
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2657
Składniki
Blaszkę (25x35) wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy herbatniki. Ser, żółtka, cukier waniliowy i budyń miksujemy na gładką masę. Następnie cienkim strumieniem wlewamy olej (cały czas miksujemy). Kolejno wsypujemy (po łyżce) mleko w proszku, dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Po ubiciu (cały czas miksując) partiami wsypujemy cukier. Ubijamy do momentu kiedy piana będzie sztywna i lśniąca. Do ubitej piany dodajemy na przemian, masę serową i mleko. Mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki. Masę wylewamy na herbatniki. Na dużą blachę wlewamy wodę. Na nią wkładamy blaszkę z ciastem i zapiekamy około 55 minut w temperaturze 180°C. Jeśli góra zacznie za bardzo zaczyna się przypiekać, przykrywamy ciasto folią aluminiową. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, studzimy.