Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty deserek zrobiony z galaretki oraz twarożku śmietankowego połączonego z ubitą na sztywno śmietaną. Dodatkowo obsypany kolorową posypką cukrową. Polecam
pucharki, miska, garnek, mikser,
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Galaretkę ugotować według opisu na opakowaniu. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie wyjąc pokroić w różnej wielkości kawałki. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną masę z dodatkiem cukru pudru i śmietan fix - u. Śmietanę połączyć delikatnie z serkiem. Do pucharków wkładać pokrojoną galaretkę na przemian z masą śmietankowo - serową. Całości posypać kolorową posypką cukrową oraz listkami mięty. Ja nie miałam mięty wiec ozdobiłam listkami melisy.