Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty deserek zrobiony z galaretki oraz twarożku śmietankowego połączonego z ubitą na sztywno śmietaną. Dodatkowo obsypany kolorową posypką cukrową. Polecam
pucharki, miska, garnek, mikser,
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Galaretkę ugotować według opisu na opakowaniu. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie wyjąc pokroić w różnej wielkości kawałki. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną masę z dodatkiem cukru pudru i śmietan fix - u. Śmietanę połączyć delikatnie z serkiem. Do pucharków wkładać pokrojoną galaretkę na przemian z masą śmietankowo - serową. Całości posypać kolorową posypką cukrową oraz listkami mięty. Ja nie miałam mięty wiec ozdobiłam listkami melisy.