Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, odżywcze i pełnowartościowe placki z dodatkiem startego jabłka. Idealnie pasują na pożywne śniadanie lub deser.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 472
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16704
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 398
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 472
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16704
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 398
Składniki
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przecedzamy przez sito aby pozbyć się nadmiaru wody.
.Pół jabłek wrzucamy do mąki i białka, dodajemy cynamon i mieszamy dolewając stopniowo wody. Masa ma być lekko gęstawa.
Smażymy placuszki na oleju, do gotowych dodajemy resztę jabłka, posypujemy "cukrem pudrem" i zajadamy.