Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z serka grani z dżemem figowym i czekoladą. Jest puszysty i pyszny. Świetnie sprawdzi się jako zdrowa przekąska w pracy.
Blender
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 44
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2581
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3813
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 44
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2581
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3813
Składniki
Deser należy przygotować dzień wcześniej, bo najlepiej smakuje mocno schłodzony. Serek grani blendujemy z odżywką białkową - dzięki temu nabierze puszystej konsystencji. Polecam waniliową, ale jeśli wolicie smakową to oczywiście możecie takiej użyć. Do pojemnika lub słoiczka nakładamy połowę serka, na to pokruszone biszkopty, dżem figowy i resztę serka. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali na małej mocy. Polewamy deser. Na górze układamy pokrojoną figę. Całość zamykamy i odstawiamy do lodówki na noc.