Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z serka grani z dżemem figowym i czekoladą. Jest puszysty i pyszny. Świetnie sprawdzi się jako zdrowa przekąska w pracy.
Blender
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424901
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424901
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
Deser należy przygotować dzień wcześniej, bo najlepiej smakuje mocno schłodzony. Serek grani blendujemy z odżywką białkową - dzięki temu nabierze puszystej konsystencji. Polecam waniliową, ale jeśli wolicie smakową to oczywiście możecie takiej użyć. Do pojemnika lub słoiczka nakładamy połowę serka, na to pokruszone biszkopty, dżem figowy i resztę serka. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali na małej mocy. Polewamy deser. Na górze układamy pokrojoną figę. Całość zamykamy i odstawiamy do lodówki na noc.