Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z serka grani z dżemem figowym i czekoladą. Jest puszysty i pyszny. Świetnie sprawdzi się jako zdrowa przekąska w pracy.
Blender
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3555
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 377
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1780
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3555
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 377
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1780
Składniki
Deser należy przygotować dzień wcześniej, bo najlepiej smakuje mocno schłodzony. Serek grani blendujemy z odżywką białkową - dzięki temu nabierze puszystej konsystencji. Polecam waniliową, ale jeśli wolicie smakową to oczywiście możecie takiej użyć. Do pojemnika lub słoiczka nakładamy połowę serka, na to pokruszone biszkopty, dżem figowy i resztę serka. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali na małej mocy. Polewamy deser. Na górze układamy pokrojoną figę. Całość zamykamy i odstawiamy do lodówki na noc.