Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastko, które przygotowuje się błyskawicznie. Przepis pochodzi z 435. odcinka programu "Ewa gotuje"
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 79
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 130
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 491
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 428
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 328
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 79
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 130
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 491
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 428
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 328
Składniki
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i roztrzepać widelcem.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w duża kostkę i przełożyć do drugiej miski. Posypać cynamonem, dodać mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Wlać olej, wsypać żurawinę. Wlać roztrzepane jaja, wymieszać i przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia, wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą.
Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.