Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastko, które przygotowuje się błyskawicznie. Przepis pochodzi z 435. odcinka programu "Ewa gotuje"
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11475
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 292
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 541
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10464
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11475
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 292
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 541
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10464
Składniki
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i roztrzepać widelcem.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w duża kostkę i przełożyć do drugiej miski. Posypać cynamonem, dodać mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Wlać olej, wsypać żurawinę. Wlać roztrzepane jaja, wymieszać i przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia, wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą.
Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.