Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastko, które przygotowuje się błyskawicznie. Przepis pochodzi z 435. odcinka programu "Ewa gotuje"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1250
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 211
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4004
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 974
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1250
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 211
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4004
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 974
Składniki
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i roztrzepać widelcem.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w duża kostkę i przełożyć do drugiej miski. Posypać cynamonem, dodać mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Wlać olej, wsypać żurawinę. Wlać roztrzepane jaja, wymieszać i przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia, wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą.
Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.