Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z karpatkowym kremem i nie tylko.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14650
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19705
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14650
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19705
Składniki
Wszystkie składniki ciasta zagnieść i podzielić na dwie nierówne części Mniejszą część rozkładamy na blaszce o wym.25x35 wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp,180st.C przez ok.20min. Upieczone wyciągnąć z blachy.
Wystygniętą blachę natłuścić i rozłożyć drugą część ciasta. Rozsmarować na nim marmoladę.
Ubić białka i do sztywnej piany dodać cukier, kisiel i wymieszać. Wyłożyć na marmoladę.
Ciasto wsrawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w tem.180st.C przez ok.40 minut. 5 Na ciasto z pianką wyłożyć krem przygotowany w/g przepisu na opakowaniu i przykryć drugim ciastem. Posypać cukrem pudrem SMACZNEGO!