Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z masą z gorzkie czekolady i rumowymi rodzynkami nadaje się na każdą okazję))
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 308
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1652
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 308
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1652
Składniki
BISZKOPT: białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka cały czas ucierając. Następnie dodać mąkę z pr. do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części.Do jednej dodać mak.Ciasta pieczemy osobno w blasze o wym.35x24 w tem.180 st.C przez ok. 25 minut.
Rodzynki zalać rumem najlepiej dwa dni wcześniej, żeby dobrze nasiąknęły.Odcedzić /zachować odcedzony rum/
Masło i połamaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z rodzynkami. Dokładnie wymieszać.
Do odcedzonego rumu dolać ok.1/2 szklanki wody przegotowanej, wymieszać i nasączyć biszkopty.
Na jasny biszkopt nałożyć połowę masy czekoladowej, przykryć biszkoptem z makiem i nałożyć pozostałą masę. Udekorować wg uznania. SMACZNEGO!