Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny wypiek o wyjątkowym smaku.
Na stolnicę przesiać mąkę i połączyć z pozostałymi składnikami. Zagnieść ciasto ( ciasto jest dosyć klejące więc należy podsypywać mąką ). Ciasto podzielić na 3 części.
2 placki upiec osobno i pozostawić do wystudzenia.
Przygotować masę orzechową. Margarynę roztopić z cukrem i miodem. Gdy zacznie się gotować dodać posiekane orzechy i pozostawić na gazie ok 5 min. ciągle mieszając. Zestawić z ognia i lekko ostudzić. Surowe ciasto ( 3 placek ) posmarować masą orzechową i wstawić do piekarnika 180 st . na ok 10-15 min.
W międzyczasie ugotować budyń ( w 1/2 szkl. mleka rozpuścić obie mąki i wlać do 1/2 szkl. gotującego mleka ). Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać zimny budyń. Ucierać do całkowitego połączenia składników.
Jabłka wyłożyć do rondelka i zagotować, a następnie wsypać galaretkę. Wymieszać i pozostawić do wystudzenia.
Ciasto układać w kolejności :
-placek
-masa jabłkowa
-placek
-masa budyniowa
-placek z orzechami.
Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień. Życzę smacznego ;)
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 212
Dziś zapraszam na kruchą i delikatną szarlotkę z owocami oraz lekką kisielową...
Odsłon: 10481
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 248
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 10713
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 212
Dziś zapraszam na kruchą i delikatną szarlotkę z owocami oraz lekką kisielową...
Odsłon: 10481
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 248
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 10713
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę i połączyć z pozostałymi składnikami. Zagnieść ciasto ( ciasto jest dosyć klejące więc należy podsypywać mąką ). Ciasto podzielić na 3 części. 2 placki upiec osobno i pozostawić do wystudzenia.
Przygotować masę orzechową. Margarynę roztopić z cukrem i miodem. Gdy zacznie się gotować dodać posiekane orzechy i pozostawić na gazie ok 5 min. ciągle mieszając. Zestawić z ognia i lekko ostudzić. Surowe ciasto ( 3 placek ) posmarować masą orzechową i wstawić do piekarnika 180 st . na ok 10-15 min.
W międzyczasie ugotować budyń ( w 1/2 szkl. mleka rozpuścić obie mąki i wlać do 1/2 szkl. gotującego mleka ). Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać zimny budyń. Ucierać do całkowitego połączenia składników.
Jabłka wyłożyć do rondelka i zagotować, a następnie wsypać galaretkę. Wymieszać i pozostawić do wystudzenia.
Ciasto układać w kolejności : -placek -masa jabłkowa -placek -masa budyniowa -placek z orzechami. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień. Życzę smacznego ;)
Przepisy Desery
Desery
Deser z mango, kiwi i borówkami
Desery
lody jagodowe z mascarpone
Desery
Gofry z dżemem i bitą śmietaną
Desery
Sernik na zimno - idealny na lato!
Deser z mango, kiwi i borówkami
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 99
lody jagodowe z mascarpone
Na koniec sezonu jagodowego.....
Odsłon: 215