Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 23
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 18
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 23
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 18
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną, dodać jajka i żółtka, śmietanę i drożdże roztarte z cukrem, zarobić ciasto, podzielić na 4 części, rozwałkować. Blaszkę wyłożyć papierem, dać pierwsze ciasto, posmarować powidłem, drugie ciasto, mak lub ser (ser przygotowany jak do sernika), trzecie ciasto, ubita piana z białek z cukrem i orzechami, czwarte ciasto. Blaszkę odstawić w ciepłe miejsce, aż podrośnie. Piec ok 50-60 min w temp 180", po wystudzeniu polać polewą i smacznego!