Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekładaniec makowy- mak z jabłkami i kremem czekoladowym smakuje nieziemsko!
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29328
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2991
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 161
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18710
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 732
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29328
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2991
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 161
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18710
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 732
Składniki
Ciasto makowe: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy resztę składników i sparzony i zmielony 2 razy mak. Na samym końcu dodajemy piane ubitą z białek. Dzielimy na trzy i pieczemy 3 placki, na blaszce 26/36, przez 30 minut w 180 stopniach.
Masa czekoladowa: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Łączymy z utartym masłem, dodajemy cukier puder do smaku.
Masa jabłkowa: Jabłka obieramy, ścieramy na dużej tarce, dusimy pod przykryciem około 45 minut następnie dodajemy galaretkę i cukier do smaku mieszamy do rozpuszczenia i ściągamy z gazu. Przełożenie: Ciasto makowe- masa czekoladowa- ciasto makowe- masa jabłkowa- ciasto makowe