Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser typu"wszystko w jednym".
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Składniki
Keksówkę o wymiarach 10cm. na 25cm. wyłożyć folią spożywczą.Twarożek utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.Żelatynę w listkach namoczyć na 7 minut w zimnej wodzie,odcisnąć i rozpuścić na bardzo małym ogniu.[żelatynę w proszku zalać małą ilością zimnej wody,gdy napęcznieje rozpuścić na małym ogniu].Kremówkę ubić.Ostudzoną żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami twarożku,połączyć z resztą twarożku i dokładnie wymieszać.Dodać ubitą kremówkę.Jedną trzecią kremu wylać na spód przygotowanej keksówki,wyłożyć wiśnie.Pozostały krem podzielić na pół.Jedną część połączyć z kakao i ekstraktem kawowym,wylać na wiśnie.Drugą część kremu połączyć z makiem i ekstraktem migdalowym,wylać na krem makowy,wyrównać.Na wierzchu poukładać herbatniki.Sernik wstawić do lodówki[najlepiej na całą noc].Deser wyłożyć na telerz,tak aby herbatniki znalazły się na spodzie.