Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładaniec z budyniem"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 17
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3442
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 100
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 17
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3442
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 100
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Składniki
90 min • Porcja 410 kcal • Koszt porcji 50 gr • Przepis na ok. 24 porcje
Z podanych składników zagniatam kruche ciasto. Dzielę je na 2 porcje, wkładam do torebek foliowych i schładzam w zamrażalniku przez 30 min. Rabarbar myję, kroję w kostkę, zasypuję 4 łyżeczkami cukru, odstawiam na kilka minut.
Masa budyniowa: białka ubijam z cukrami na sztywną pianę. Dodaję budyń, mieszam. Na końcu wlewam cienkim strumieniem olej, mieszam.
Blaszkę natłuszczam, wykła dam pierwszą część ciasta, ścierając je na tarce, a na nie masę budyniową oraz rabarbar. Na wie rzch ścieram resztę ciasta. Piekę 40 min w temp. 180°C. Studzę, oprószam cukrem pudrem.
Jest wyjątkowy. Idealny na przyjęcia. Zapewniam, że na talerzu nie zostanie nawet kawałek. Danuta Piecyk z GoździkowaŹródło: Kobieta i życie