Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładaniec z budyniem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 864
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 161
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9273
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 864
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 161
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9273
Składniki
90 min • Porcja 410 kcal • Koszt porcji 50 gr • Przepis na ok. 24 porcje
Z podanych składników zagniatam kruche ciasto. Dzielę je na 2 porcje, wkładam do torebek foliowych i schładzam w zamrażalniku przez 30 min. Rabarbar myję, kroję w kostkę, zasypuję 4 łyżeczkami cukru, odstawiam na kilka minut.
Masa budyniowa: białka ubijam z cukrami na sztywną pianę. Dodaję budyń, mieszam. Na końcu wlewam cienkim strumieniem olej, mieszam.
Blaszkę natłuszczam, wykła dam pierwszą część ciasta, ścierając je na tarce, a na nie masę budyniową oraz rabarbar. Na wie rzch ścieram resztę ciasta. Piekę 40 min w temp. 180°C. Studzę, oprószam cukrem pudrem.
Jest wyjątkowy. Idealny na przyjęcia. Zapewniam, że na talerzu nie zostanie nawet kawałek. Danuta Piecyk z GoździkowaŹródło: Kobieta i życie