Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec z buraczkami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 209
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 209
Składniki
Buraki ugotuj. Obierz, zetrzyj na tarce. Masło utrzyj, dodaj olej, jajka, jogurt, zmiksuj. Mąkę wymieszaj z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą i solą, porcjami dodawaj do masy, miksuj. Dodaj połowę startych buraków, wymieszaj.
Tortownicę wyłóż papierem, wlej masę. Piecz godzinę w 180°C, wyjmij, wystudź.
Masło rozpuść, dodaj śmietanę, czekoladę i buraka. Ciasto przekrój, posmaruj kremem, udekoruj.
CZAS: 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień