Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec z buraczkami"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 343
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3929
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 343
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3929
Składniki
Buraki ugotuj. Obierz, zetrzyj na tarce. Masło utrzyj, dodaj olej, jajka, jogurt, zmiksuj. Mąkę wymieszaj z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą i solą, porcjami dodawaj do masy, miksuj. Dodaj połowę startych buraków, wymieszaj.
Tortownicę wyłóż papierem, wlej masę. Piecz godzinę w 180°C, wyjmij, wystudź.
Masło rozpuść, dodaj śmietanę, czekoladę i buraka. Ciasto przekrój, posmaruj kremem, udekoruj.
CZAS: 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień