Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto najlepsze dopiero po dwóch dniach ...mniam
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7919
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1215
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13693
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7919
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1215
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13693
Składniki
Ciasto:ze wszystkich skł wyrobic ciasto (mąka , cukier , proszek do pieczenia , amoniak wymieszany wczesniej ze smietaną . Po wyrobieniu podzieli na 2 równe częsci.Włoży do dwóch blaszek i każde posmarowac powidłem i odstawic
Wierzch placków :z białek ubic pianę na sztywno dodac cukier , orzechy.Tak przygotowaną pianę podzielic na połowę i posmarowac obydwa placki posmarowane powidłem .Piekarnik nagrzac na 180 stopni i upiec 25-30 min
Krem: 1 szkl mleka zagotowac z cukrami , pozostałe pół szkl mleka połączyc z mąkami i żółtkami , gdy mleko zacznie sie gotowac dodac resztę skł i ugotowac budyń . Schłodzic.Masło utrzec i dodac do niego zimny krem połaczyc i gotowe.Dodac bakalie(czekoladę drobno pokroic)
Placek przełożyc masą , posypac pudrem i po 2 dniach pałaszowac ...smacznego