Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto najlepsze dopiero po dwóch dniach ...mniam
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 706
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 58
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 706
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 58
Składniki
Ciasto:ze wszystkich skł wyrobic ciasto (mąka , cukier , proszek do pieczenia , amoniak wymieszany wczesniej ze smietaną . Po wyrobieniu podzieli na 2 równe częsci.Włoży do dwóch blaszek i każde posmarowac powidłem i odstawic
Wierzch placków :z białek ubic pianę na sztywno dodac cukier , orzechy.Tak przygotowaną pianę podzielic na połowę i posmarowac obydwa placki posmarowane powidłem .Piekarnik nagrzac na 180 stopni i upiec 25-30 min
Krem: 1 szkl mleka zagotowac z cukrami , pozostałe pół szkl mleka połączyc z mąkami i żółtkami , gdy mleko zacznie sie gotowac dodac resztę skł i ugotowac budyń . Schłodzic.Masło utrzec i dodac do niego zimny krem połaczyc i gotowe.Dodac bakalie(czekoladę drobno pokroic)
Placek przełożyc masą , posypac pudrem i po 2 dniach pałaszowac ...smacznego