Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, słodki i przyjemny placek do kawki.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Wykonanie masy bananowej: Banany pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny i odstawić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i fixami, po czym dodać banany i wymieszać Wykonanie ciasta: Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy kolejno jajka, mąkę, płatki, sodę, proszek do pieczenia, cynamon, rodzynki, aromat i rozgniecione widelcem obrane banany i dokładnie mieszamy. Blachę 30x30 dobrze posmarować tłuszczem, wylać ciasto i starannie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut. Ciasto przed pieczeniem możemy posypać cynamonem i cukrem, utworzy się wtedy chrupiąca skórka. Po upieczeniu placek ostudzić, przekroić wzdłuż, przełożyć przygotowaną masą bananową, schłodzić w lodówce i podawać.