Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, słodki i przyjemny placek do kawki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12816
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1449
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14062
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5845
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12816
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1449
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14062
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5845
Składniki
Wykonanie masy bananowej: Banany pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny i odstawić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i fixami, po czym dodać banany i wymieszać Wykonanie ciasta: Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy kolejno jajka, mąkę, płatki, sodę, proszek do pieczenia, cynamon, rodzynki, aromat i rozgniecione widelcem obrane banany i dokładnie mieszamy. Blachę 30x30 dobrze posmarować tłuszczem, wylać ciasto i starannie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut. Ciasto przed pieczeniem możemy posypać cynamonem i cukrem, utworzy się wtedy chrupiąca skórka. Po upieczeniu placek ostudzić, przekroić wzdłuż, przełożyć przygotowaną masą bananową, schłodzić w lodówce i podawać.