Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, słodki i przyjemny placek do kawki.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1956
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3917
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3781
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 537
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1956
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3917
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3781
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 537
Składniki
Wykonanie masy bananowej: Banany pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny i odstawić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i fixami, po czym dodać banany i wymieszać Wykonanie ciasta: Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy kolejno jajka, mąkę, płatki, sodę, proszek do pieczenia, cynamon, rodzynki, aromat i rozgniecione widelcem obrane banany i dokładnie mieszamy. Blachę 30x30 dobrze posmarować tłuszczem, wylać ciasto i starannie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut. Ciasto przed pieczeniem możemy posypać cynamonem i cukrem, utworzy się wtedy chrupiąca skórka. Po upieczeniu placek ostudzić, przekroić wzdłuż, przełożyć przygotowaną masą bananową, schłodzić w lodówce i podawać.