Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na kokosowe pianki"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Przesiej cukier puder do garnka. Dodaj wiórki kokosowe, mleko skondensowane i lekko ubite białko. Zmiksuj, aż uzyskasz puszystą konsystencję.
Podziel masę na pół. Do jednej części dodaj różowy barwnik. Delikatnie zamieszaj.
Przelej do wyłożonej papierem formy o głębokości 20 cm najpierw jedną, potem drugą masę, przykryj i wstaw do zamrażarki na 3 godziny.
Jeżeli nie chcesz używać barwnika, możesz przygotować białe pianki. Też będą wspaniale wyglądać, a ich smak się nie zmieni.
Czas przygotowania: 30 minut, cena porcji: ok. 2 zł, 205 kcal, dla 10 osób.Źródło: Olivia