Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na ziemniaczane trójkąty"
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 24373
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1976
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 24373
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1976
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, ostudź. Przeciśnij przez praskę. Dodaj jedno jajko, mąkę i łyżeczkę soli.
Wyrób gładkie ciasto. Rozwałkuj, wykrój kwadraty o boku około 20 cm.
Warzywa na patelnię podsmaż na oleju. Przypraw solą i pieprzem. Osącz z oleju, ostudź. Warzywa zmiksuj.
Dodaj jajko i ser, dobrze wymieszaj, przypraw. Farsz ułóż na plackach. Złóż na pół, zlep brzegi. Usmaż.Źródło: Chwila dla Ciebie