Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest łatwe do zrobienia. Wygląda efektownie i jest bardzo smaczne. Ta krótka charakterystyka, mam nadzieję, że będzie zachętą do upieczenia tego pysznego ciasta.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1507
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1252
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1354
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1091
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1507
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1252
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1354
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1091
Składniki
Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wsypać cukier. Wymieszać łyżką suche składniki. Dodać rozbełtane jajka, ekstrakt waniliowy i olej. Wymieszać całość łyżką. Ciasto będzie dość gęste. Przełożyć je do foremki zaopatrzonej w papier do pieczenia. Wymiary foremki 22x27 cm. Na wierzch poukładać cząstki pokrojonych gruszek. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-50 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy ciasto już się upiekło. Po upieczeniu wystudzić. Przygotować krem. W mleku rozprowadzić budyń i żółtko. Ugotować. Przełożyć do miseczki i przykryć folią. Po wystudzeniu połączyć z miękkim masłem przy pomocy miksera. Krem wyłożyć na ciasto. Na wierzch polewa z rozpuszczonej czekolady, masła i mleka. Można ją przygotować nad parą lub w mikrofalówce. Ciasto dać do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.