Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie pierniki warto przygotować dwa tyg przed swiętami żeby na same świeta zajadac sie takimi pysznymi piernikami.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Mąke przesiewamy do miski, następnie dodajemy wszystkie składniki sypki oraz jajko, masło i miód. Wszystko dokładnie wyrabiamy mikserem z koncówkami do ciasta lub ręką. wyrobione ciasto wykładamy na stolnice i rozwałkowujemy ale nie za cienko, pierniczki podczas pieczenia urosna. Musimy wykroić z ciasta foremka kształt dowolny, i tak postepujemy z cała ilością ciasta. Gotowe pierniczki wykładamy na blachę z papierem do pieczenia i pieczemy 10 minut temp 180 stopni. wychodzi 3 blachy pierniczków. Po wystudzeniu pierników możemy już dekorować lukrem i posypką. Odstawić w chłodne miejsce na dwa tyg po tym czasie są przepyszne. Polecam