Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne praliny z deliktną galaretką w środku.
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36124
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 340
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36124
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 340
Składniki
Do miseczki włóż 2 czekolady. Miseczkę umieść w garnku z letnią wodą i włącz gaz na najmniejszy płomień. Gdy czekolada zacznie się rozpuszczać cały czas ją mieszaj.
Gdy czekolada całkowicie się rozpuści możesz zacząć wykładać nią foremki.
Foremki włóż do lodówki na ok. półtorej godz. ( tak by czekolada była twarda ).
W czasie gdy czekolada zastyga można przygotować galaretkę ( weźcie taki smak jaki lubicie ). Na 1 saszetkę potrzeba 250 ml wody ( mniej niż jest napisane na saszetce, ponieważ galaretka ma być gęstsza ).
Gdy galaretka wystygnie wlej ją do foremek z czekoladą i włóż do lodówki na przynajmniej 2-3 godz.
Gdy galaretka stężeje ponownie rozpuść czekoladę. Tym razem 1 tabliczkę. Nałóż ją na galaretkę i włóż do lodówki- 1 godz.
Po 1 godz. można podawać pralinki. SMACZNEGO !