Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 14270
Dodano: 20.01.2020
Odsłon: 9108
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Białka ubić na sztywno. Do żółtek dodać budynie, mleko skondensowane oraz ser. Wszystko krótko zmiksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. Na koniec do masy serowej dodać ubite białka i wszystko razem wymieszać łyżką. ( Delikatnie tak aby białka nie opadły).
Tortownicę i wymiarach 24 cm ( można użyć większej) wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę serową. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec przez 30 minut a następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze przez 40 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

slodkisentyment 20 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
cudo :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 20 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
No tak, że przepyszny, to nie trzeba pisać, to widać ;) Pychotka, mniami :)2 Kto głosował? | Odpowiedz