Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik z mlekiem skondensowanym
Białka ubić na sztywno. Do żółtek dodać budynie, mleko skondensowane oraz ser. Wszystko krótko zmiksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. Na koniec do masy serowej dodać ubite białka i wszystko razem wymieszać łyżką. ( Delikatnie tak aby białka nie opadły).
Tortownicę i wymiarach 24 cm ( można użyć większej) wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę serową. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec przez 30 minut a następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze przez 40 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Jest bardzo szybkie! Niezwykle latwe! Jesli sa skladniki mozna przygotowac ja...
Odsłon: 14785
Sernik z mlekiem skondensowanym to prosty i smaczny deser. Dosyć szybki w wyk...
Odsłon: 7588
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 164
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 360
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z kolorowymi paprykami to idealne połączenie. Smak ten...
Odsłon: 1930
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 164
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 360
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z kolorowymi paprykami to idealne połączenie. Smak ten...
Odsłon: 1930
Składniki
Białka ubić na sztywno. Do żółtek dodać budynie, mleko skondensowane oraz ser. Wszystko krótko zmiksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. Na koniec do masy serowej dodać ubite białka i wszystko razem wymieszać łyżką. ( Delikatnie tak aby białka nie opadły). Tortownicę i wymiarach 24 cm ( można użyć większej) wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę serową. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec przez 30 minut a następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze przez 40 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Desery
Ciasto ucierane z papierówkami
Desery
CIASTO BEZ PIECZENIA Z MUSEM CZEREŚNIOWYM
Desery
Deser brzoskwiniowy z mascarpone
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Rolada bezowa z chrupiącą posypką migdałową przełożoną bitą śmietaną z owocami.
Odsłon: 62
Ciasto ucierane z papierówkami
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 360