Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 463
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 99
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 136
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 463
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 99
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 136
Składniki
Biszkopt z 4 jaj. Krem : Budyń śmietankowy ugotować z 0,5 l mleka i 6 łyżek cukru. Po wystygnięciu z miksować z 1 kostką Kasi. Wierzch: 1galaretke rozpuścić z 1 szkl. gorącej wody i wystudzić. W tym czasie ubijamy śnieżkę na wodę. Gdy galaretka (może być wiśniowa, truskawkowa, brzoskwiniowa) wystygnie wlewamy powoli galaretkę i miksujemy. Spód czyli nasz biszkopt-zdejmujemy tą warstwę z wierzchu na to kładziemy nasz krem, a na wierzch wlewamy śnieżkę. Na sam koniec posypujemy wiórkami kokosowymi bądź polewamy wystudzoną polewą ;)