Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas lubi takie lekkie i puchate ciasto,a najmłodszym najbardziej posmakuje:)
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 437
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5468
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1074
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 425
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1130
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 44
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 437
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5468
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1074
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 425
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1130
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 44
Składniki
Upiec biszkopt-żółtka oddzielić od białek i,białka zmiksować z dodatkiem cukru .Dodać żółtka ,zmiksować .Wsypać przesianą mąkę z pr.do pieczenia i lekko wymieszać. Blaszkę 25/25 wyłożyć papierem do pieczenia ,wylac biszkopt ,dać do nagrzanego piekarnika do 180st,góra-dół i upiec na złoty kolor. Ciepły biszkopt wyjąc ,zdjąc papier i zostawić do wystudzenia. Galaretki pomarańczową i malinową rozpuścić po 200mlwrzątku. Wystudzić. Śmietankę ubić na sztywno ,wlewać cieńkim strumieniem galaretkę malinową i zmiksować Foremkę wyścielić folią aluminiową,włożyć upieczony biszkopt i dopiero zalewać warstwami ptasiego mleczka. Wylać tężejące ptasie mleczko na biszkopt,dać do lodówki by stężało. Z drugą warstwą tak samo postąpić. Kiedy już mamy stężałe ptasie mleczko można dać na wierzch owoce,jak mamy. Zalać zimnymi galaretkami truskawkowymi rozpuszczonymi w 800ml wrzątku i dajemy do lodówki na kilka godz.
Smacznego życzę!