Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne słodkości
Forszmak to rewelacyjny sposób na wykorzystanie wędlin i mięs, które zostały...
Odsłon: 8017
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1017
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 281
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1017
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 281
Składniki
Jaja sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Żelatynę rozpuścić w 0,5 l wody. Rozlać to na 3 części. Schłodzić. Przygotować masy. Kolor I: 3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru. Dodać pianę z 2 jaj i 1 część żelatyny. Kolor II: wszystko zrobić tak, jak w kolorze I, dodając 3 łyżki kakao. Kolor III: śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, dodać pianę z 2 białek i ostatnią część żelatyny. Na spód małej blaszki wylać masę I i odczekać aż zgęstnieje. Następnie wyłożyć masę II i także odczekać. Powtórzyć to samo z masą III. Na sam wierzch nałożyć rozpuszczoną i stygnącą galaretkę. Udekorować i schłodzić. „Oznaczenie słowne Ptasie Mleczko ®stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz spółki E.Wedel sp. z o.o. "
Przepisy Desery
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Desery
Słoneczne tartelki z nutą egzotyczną
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 81
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 69