Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 2340
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3327
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2221
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 87
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 320
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 6045
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 2340
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3327
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2221
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 87
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 320
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 6045
Składniki
W małym garnku zagotowujemy wodę z masłem. Na wrzątek wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy. Ciasto można zdjąć z ognia, gdy odchodzi od brzegów garnka. Odstawiamy do wystudzenia. Po wystygnięciu dodajemy jajka i miksujemy na gładką masę. Na blachę wysmarowaną masłem wyciskamy okrągłe porcje ciasta używając rękawa cukierniczego. Starajcie się zachować spore odstępy między ptysiami. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i olejek lub nasiona wanilii. Po upieczeniu studzimy ptysie. Następnie należy przekroić je wzdłuż i napełnić bitą śmietaną. Na koniec opruszamy cukrem pudrem.