Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10054
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9092
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6453
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10054
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9092
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6453
Składniki
W małym garnku zagotowujemy wodę z masłem. Na wrzątek wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy. Ciasto można zdjąć z ognia, gdy odchodzi od brzegów garnka. Odstawiamy do wystudzenia. Po wystygnięciu dodajemy jajka i miksujemy na gładką masę. Na blachę wysmarowaną masłem wyciskamy okrągłe porcje ciasta używając rękawa cukierniczego. Starajcie się zachować spore odstępy między ptysiami. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i olejek lub nasiona wanilii. Po upieczeniu studzimy ptysie. Następnie należy przekroić je wzdłuż i napełnić bitą śmietaną. Na koniec opruszamy cukrem pudrem.