Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mają tę zaletę że można je robić na słodko i ...na słono, nadziewane różnymi pastami. Dzisiaj wersja na słodko. Czas razem z czasem pieczenia. Dzisiaj bez zdjęcia, bo mi zdjęcie nie wyszło:)
Składniki
Zagotować wodę z masłem. Mieszając stopniowo wsypać przesianą mąkę. Mieszać tak długo aż masa będzie odstawać od garnka. Odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Mieszając masę wbijać jajka. Dodać cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Za pomocą łyżki lub za pomocą rękawa wyciskać małe kulki na blaszkę, posypaną mąką.
Piec na złoty kolor w temperaturze 160 C przez około 30 - 45 minut (w zależności w czym pieczemy).
Po upieczeniu i wystygnięciu ptysie przecinamy i napełniamy kremem lub bitą śmietaną.