Do góry

Desery Przepis na:

Ptysie

Ptysie

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 1901

Dodano:

Odsłon: 226

Ptysie

Składniki

  • CIASTO 1 1/2 szklanki wody 1 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 kostki margaryny 5
  • MASA 25 dag masła 25 dag cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 szkla mąki
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ptysie

Przygotowanie

  1. CIASTO
    Wodę z margaryną zagotować, dodać mąkę i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Po przestudzeniu wbijać po jednym jaju i dalej trzepać. Pod koniec ubijać mikserem. Ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać ptysie na blache wysmarowaną tłuszczem piec w piekarniku po ok. 20 min, w temperaturze 220 st. Po przestudzeniu ciastka przekroić i napełnić kremem, posyłać cukrem pudrem.


  2. MASA

    Ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, dodać przestudzony budyń.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń