Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe na przyjęcia :)
W Wielkanoc bez wątpienia królową wszystkich wypieków jest babka, dlatego rów...
Odsłon: 751
Idealne ciasto dla miłośnikow kokosowego smaku. Rafaello na herbatikach w dod...
Odsłon: 46939
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 1545
W Wielkanoc bez wątpienia królową wszystkich wypieków jest babka, dlatego rów...
Odsłon: 751
Idealne ciasto dla miłośnikow kokosowego smaku. Rafaello na herbatikach w dod...
Odsłon: 46939
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 1545
Składniki
W garnku zagotować wodę ze szczyptą soli , masła, poczekać aż masło się rozpuści.
Do garnka przesiać mąkę, mieszając poczekać, aż wszystkie składniki się połączą.
Garnek zestawić z ognia masę lekko przestudzić. Do przestudzonej masy dodać szczyptę proszku do pieczenia, wmieszać mikserem pojedynczo jajka.
Blaszkę do pieczenia wyłożyć pergaminem, masę przełożyć do szprycy, wyciskać ciasteczka, jeśli nie mamy szprycy można użyć 2 łyżki.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec 30minut.
Upieczone jeszcze ciepłe ptysie przekroić na pół.
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno razem ze śmietan-fiksem, dodać cukier puder, cytrynę umyć i otrzeć skórkę, sok wycisnąć, razem z adwokatem dodać do śmietany. Ptysie nadziać kremem.
Przepisy Desery
Desery
Biało-czarne ciasto z morelami
Desery
Łabędzi puch
Desery
Mazurek wielkanocny Magdy Gessler
Desery
Mazurek kajmakowy
Biało-czarne ciasto z morelami
Propozycja na szybkie ciasto z morelami. Smaczne i lekkie. Polecam!
Odsłon: 14
Łabędzi puch
Łabędzi puch to ciasto, którego nazwa zobowiązuje. Śnieżnobiałe wiórki kokoso...
Odsłon: 1193