Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8427
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8427
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Składniki
W garnku zagotować wodę ze szczyptą soli , masła, poczekać aż masło się rozpuści.
Do garnka przesiać mąkę, mieszając poczekać, aż wszystkie składniki się połączą.
Garnek zestawić z ognia masę lekko przestudzić. Do przestudzonej masy dodać szczyptę proszku do pieczenia, wmieszać mikserem pojedynczo jajka.
Blaszkę do pieczenia wyłożyć pergaminem, masę przełożyć do szprycy, wyciskać ciasteczka, jeśli nie mamy szprycy można użyć 2 łyżki.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec 30minut.
Upieczone jeszcze ciepłe ptysie przekroić na pół.
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno razem ze śmietan-fiksem, dodać cukier puder, cytrynę umyć i otrzeć skórkę, sok wycisnąć, razem z adwokatem dodać do śmietany. Ptysie nadziać kremem.