Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 112
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 160
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2567
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 112
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 160
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2567
Składniki
W garnku zagotować wodę ze szczyptą soli , masła, poczekać aż masło się rozpuści.
Do garnka przesiać mąkę, mieszając poczekać, aż wszystkie składniki się połączą.
Garnek zestawić z ognia masę lekko przestudzić. Do przestudzonej masy dodać szczyptę proszku do pieczenia, wmieszać mikserem pojedynczo jajka.
Blaszkę do pieczenia wyłożyć pergaminem, masę przełożyć do szprycy, wyciskać ciasteczka, jeśli nie mamy szprycy można użyć 2 łyżki.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec 30minut.
Upieczone jeszcze ciepłe ptysie przekroić na pół.
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno razem ze śmietan-fiksem, dodać cukier puder, cytrynę umyć i otrzeć skórkę, sok wycisnąć, razem z adwokatem dodać do śmietany. Ptysie nadziać kremem.