Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz przepisu na nietypowe ciasto, które przygotujesz szybko, a co najważniejsze bez pieczenia, oto przepis dla Ciebie. Ciastem tym zaskoczysz gości, którzy nie skończą na jednym kawałku.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34622
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 166
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3805
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34622
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 166
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3805
Składniki
1. Galaretki rozpuszczam w jednej szklane gorącej wody, studzę. 2. Połowę groszku ptysiowego mieszam z masą kajmak i układam na dnie formy.
3. Odlewam trzy łyżki śmietany, resztę ubijam mikserem. Dodaję stopniowo serki Danio, następnie wlewam ostudzone galaretki, cały czas miksując. 4. Masę z serków Danio, wykładam na groszek ptysiowy z masą kajmak.
5. Następnie smaruję masę dżemem brzoskwiniowym i układam pozostały groszek ptysiowy.
6. Czekoladę rozpuszczam w rondelku z trzema łyżkami śmietany i polewam wierzch ciasta. 7. Chłodzę w lodówce dwie godziny.
8. Gotowe. 9. Smacznego.