Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 219
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34581
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 219
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34581
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Składniki
1 Wszystkie owoce umyć i dokładnie osuszyć. Obrać. Z mango i gruszki usunąć nasiona. Grejpfruta obrać, całkowicie usuwając białe podskórze. Podzielić na cząstki. Zdjąć z każdej przezroczyste błonki. 2 Winogrona poodrywać od gałązek. Pokroić na połówki, usunąć pestki. Banana i kiwi pokroić w grube plastry. 3 Przygotować sos: sok z cytryny wymieszać z miodem (można dodać łyżeczkę likieru owocowego). Sosem polać owoce. Wymieszać. Przełożyć do pucharków deserowych. Fantazyjnie udekorować bitą śmietaną i listkami melisy.