Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3046
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3046
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Składniki
1 Wszystkie owoce umyć i dokładnie osuszyć. Obrać. Z mango i gruszki usunąć nasiona. Grejpfruta obrać, całkowicie usuwając białe podskórze. Podzielić na cząstki. Zdjąć z każdej przezroczyste błonki. 2 Winogrona poodrywać od gałązek. Pokroić na połówki, usunąć pestki. Banana i kiwi pokroić w grube plastry. 3 Przygotować sos: sok z cytryny wymieszać z miodem (można dodać łyżeczkę likieru owocowego). Sosem polać owoce. Wymieszać. Przełożyć do pucharków deserowych. Fantazyjnie udekorować bitą śmietaną i listkami melisy.