Do góry

Desery Przepis na:

Pudding chia z mlekiem kokosowym i truskawkami.

Pudding chia z mlekiem kokosowym i truskawkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 60 Ocena: 283

Dodano:

Odsłon: 109

Dziś w mojej kuchni goszczą jeszcze truskawki a dokładniej pudding chia z truskawkami. Propozycja niby deserowa ale też genialnie sprawdza się jako drugie śniadanie. Do tej kompozycji wybornie pasuje mleko kokosowe i uważam, że jest to najlepszy wybór. Dla mnie najlepiej smakuje na drugi dzień jak wszystkie smaki się zaprzyjaźnią ze sobą przez noc w lodówce.

Składniki

  • Nasiona chia 3 łyżki
  • Truskawki 300 g ( jeżeli nie macie świeżych możecie użyć mrożonych )
  • Mleko kokosowe ok. 150 ml
  • Syrop klonowy lub z agawy 2 łyżeczki
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pudding chia z mlekiem kokosowym i truskawkami.

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlewamy mleczko kokosowe i dodajemy nasiona chia, następnie ubijamy wszystko do momentu uzyskania gęstej konsystencji. Odstawiamy na około 10 minut aby nasiona chia napęczniały.

    W między czasie blendujemy nasze truskawki z syropem klonowym lub z agawy.

  2. I już prawie jesteśmy po robocie. Teraz wystarczy ubite nasiona chia z mlekiem kokosowym przełożyć do naczynia w którym podamy pudding i dodać zblendowane truskawki. Najlepiej zostawić na noc w lodówce ale można zjeść też od razu po wykonaniu. Pudding chia gotowy smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń