Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś w mojej kuchni goszczą jeszcze truskawki a dokładniej pudding chia z truskawkami. Propozycja niby deserowa ale też genialnie sprawdza się jako drugie śniadanie. Do tej kompozycji wybornie pasuje mleko kokosowe i uważam, że jest to najlepszy wybór. Dla mnie najlepiej smakuje na drugi dzień jak wszystkie smaki się zaprzyjaźnią ze sobą przez noc w lodówce.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 345
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 345
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Składniki
Do naczynia wlewamy mleczko kokosowe i dodajemy nasiona chia, następnie ubijamy wszystko do momentu uzyskania gęstej konsystencji. Odstawiamy na około 10 minut aby nasiona chia napęczniały. W między czasie blendujemy nasze truskawki z syropem klonowym lub z agawy.
I już prawie jesteśmy po robocie. Teraz wystarczy ubite nasiona chia z mlekiem kokosowym przełożyć do naczynia w którym podamy pudding i dodać zblendowane truskawki. Najlepiej zostawić na noc w lodówce ale można zjeść też od razu po wykonaniu. Pudding chia gotowy smacznego