Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś w mojej kuchni goszczą jeszcze truskawki a dokładniej pudding chia z truskawkami. Propozycja niby deserowa ale też genialnie sprawdza się jako drugie śniadanie. Do tej kompozycji wybornie pasuje mleko kokosowe i uważam, że jest to najlepszy wybór. Dla mnie najlepiej smakuje na drugi dzień jak wszystkie smaki się zaprzyjaźnią ze sobą przez noc w lodówce.
Do naczynia wlewamy mleczko kokosowe i dodajemy nasiona chia, następnie ubijamy wszystko do momentu uzyskania gęstej konsystencji. Odstawiamy na około 10 minut aby nasiona chia napęczniały.
W między czasie blendujemy nasze truskawki z syropem klonowym lub z agawy.
I już prawie jesteśmy po robocie. Teraz wystarczy ubite nasiona chia z mlekiem kokosowym przełożyć do naczynia w którym podamy pudding i dodać zblendowane truskawki. Najlepiej zostawić na noc w lodówce ale można zjeść też od razu po wykonaniu. Pudding chia gotowy smacznego
Kiedy mamy chęć albo potrzebę użycia mleka kokosowego, ale nie mamy w domu pu...
Odsłon: 1378
Domowej roboty jest najlepsze! Mamy pewność co pijemy. Nie zawiera niepotrzeb...
Odsłon: 1417
Przepis dnia
Pyszny i łatwy w przygotowaniu sernik z mlekiem kokosowym i dżemem z czereśni...
Odsłon: 4084
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1330
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1227
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 126
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1049
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1330
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1227
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 126
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1049
Składniki
Do naczynia wlewamy mleczko kokosowe i dodajemy nasiona chia, następnie ubijamy wszystko do momentu uzyskania gęstej konsystencji. Odstawiamy na około 10 minut aby nasiona chia napęczniały. W między czasie blendujemy nasze truskawki z syropem klonowym lub z agawy.
I już prawie jesteśmy po robocie. Teraz wystarczy ubite nasiona chia z mlekiem kokosowym przełożyć do naczynia w którym podamy pudding i dodać zblendowane truskawki. Najlepiej zostawić na noc w lodówce ale można zjeść też od razu po wykonaniu. Pudding chia gotowy smacznego
Przepisy Desery
Desery
Tarta z wiśniami i bezą
Desery
Jogurtowiec z czarną porzeczką
Desery
Chatka Baby Jagi
Desery
Jogurtowy obłoczek
Tarta z wiśniami i bezą
Kruche ciasto w połączeniu z soczystymi wiśniami i słodką bezą to cudowne poł...
Odsłon: 35
Jogurtowiec z czarną porzeczką
Jogurtowiec z czarną porzeczką. Bez pieczenia, słodko - kwaskowaty, mocno sch...
Odsłon: 58