Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pudding ryżowy na mleku"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 142
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 142
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 2,50 zł.
Ryż gotujemy na mleku na małym ogniu, aż będzie miękki, a nawet lekko rozgotowany. Dodajemy cukier, cukier waniliowy i pokruszoną białą czekoladę. Mieszamy, żeby cukier i czekolada się rozpuściły, a ryż nie przypalił.
Do przepłukanej zimną wodą miseczki wkładamy porcję puddingu i, jakbyśmy robili babkę z piasku, przekładamy jej zawartość na talerz. Deser możemy podać z owocami albo z sosem malinowym.
Do puddingu zamiast białej czekolady możemy dodać gorzką, wtedy otrzymamy bardziej wytrawny deser.
Wartość odżywcza porcji 395 kcal Białko 4,4 g/Tłuszcz 8 g/Węglowodany 65,5 gŹródło: Rewia