Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealny pomysł na podwieczorek lub deser. Pudding ten to najlepsza alternatywa dla ryżu zapiekanego z jabłkami, pudding jest mniej czasochłonny.
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 782
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12301
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 228
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7434
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 782
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12301
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 228
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7434
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Na dno wlać troszkę wody, przykryć i dusić parę minut, do chwili aż jabłka będą miękkie. Odstawić. Ryż gotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiedy będzie gotowy, wyjąć go z torebki, przełożyć do rondelka i zalać mlekiem nie więcej niż do powierzchni ryżu. Gotować na małym ogniu aż ryż wchłonie mleko i zgęstnieje, mieszać by się nie przypalił. Następnie dodać jabłka, nasiona chia, doprawić cukrem i cynamonem, wszystko wymieszać. Podawać na ciepło.