Do góry

Desery Przepis na:

Pudding ryżowy z jabłkiem i chia

Pudding ryżowy z jabłkiem i chia

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 307

Dodano:

Odsłon: 1558

To idealny pomysł na podwieczorek lub deser. Pudding ten to najlepsza alternatywa dla ryżu zapiekanego z jabłkami, pudding jest mniej czasochłonny.

Składniki

  • 1 woreczek ryżu, 2-3 jabłka, mleko, Pół łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka cukru waniliowego ,1 łyżka chia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pudding ryżowy z jabłkiem i chia

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Na dno wlać troszkę wody, przykryć i dusić parę minut, do chwili aż jabłka będą miękkie. Odstawić.

    Ryż gotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiedy będzie gotowy, wyjąć go z torebki, przełożyć do rondelka i zalać mlekiem nie więcej niż do powierzchni ryżu. Gotować na małym ogniu aż ryż wchłonie mleko i zgęstnieje, mieszać by się nie przypalił. Następnie dodać jabłka, nasiona chia, doprawić cukrem i cynamonem, wszystko wymieszać. Podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń