Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealny pomysł na podwieczorek lub deser. Pudding ten to najlepsza alternatywa dla ryżu zapiekanego z jabłkami, pudding jest mniej czasochłonny.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422289
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2306
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422289
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2306
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Na dno wlać troszkę wody, przykryć i dusić parę minut, do chwili aż jabłka będą miękkie. Odstawić. Ryż gotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiedy będzie gotowy, wyjąć go z torebki, przełożyć do rondelka i zalać mlekiem nie więcej niż do powierzchni ryżu. Gotować na małym ogniu aż ryż wchłonie mleko i zgęstnieje, mieszać by się nie przypalił. Następnie dodać jabłka, nasiona chia, doprawić cukrem i cynamonem, wszystko wymieszać. Podawać na ciepło.