Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siemię lniane to superfood, czyli naturalny i nieprzetworzony produkt spożywczy, który dostarcza organizmowi masę cennych wartości odżywczych. Warto go dostarczać niemal codziennie, np. w postaci pysznego deseru. Pudding z całych ziaren siemienia lnianego rozrusza jelita i usprawni procesy trawienne.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1560
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 286
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1560
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 286
Składniki
Przyrządzanie puddingu z całych ziaren siemienia lnianego rozpocznij dzień przed planowanym podaniem go. Wieczorem wymieszaj nasiona siemienia z kakao, niewielką porcją ekstraktu waniliowego i kefirem. Wstaw do lodówki na całą noc.
Rano, zanim wyjmiesz pudding z całych ziaren siemienia lnianego z lodówki, poszatkuj lub zmiel jeszcze orzechy. Wyjmij deser, dodaj orzechy i przemieszaj. Jeśli jest zbyt rzadki, dorzuć więcej orzechów.
Następnie przełóż mus do pucharków lub szklanek, wlej odrobinę syropu klonowego, wrzuć umyte owoce na wierzch i ewentualnie udekoruj listkiem mięty. Pudding z całych ziaren siemienia lnianego należy zjeść maksymalnie dzień po jego przygotowaniu.