Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siemię lniane to superfood, czyli naturalny i nieprzetworzony produkt spożywczy, który dostarcza organizmowi masę cennych wartości odżywczych. Warto go dostarczać niemal codziennie, np. w postaci pysznego deseru. Pudding z całych ziaren siemienia lnianego rozrusza jelita i usprawni procesy trawienne.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5022
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5776
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18944
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7319
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30953
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5022
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5776
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18944
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7319
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30953
Składniki
Przyrządzanie puddingu z całych ziaren siemienia lnianego rozpocznij dzień przed planowanym podaniem go. Wieczorem wymieszaj nasiona siemienia z kakao, niewielką porcją ekstraktu waniliowego i kefirem. Wstaw do lodówki na całą noc.
Rano, zanim wyjmiesz pudding z całych ziaren siemienia lnianego z lodówki, poszatkuj lub zmiel jeszcze orzechy. Wyjmij deser, dodaj orzechy i przemieszaj. Jeśli jest zbyt rzadki, dorzuć więcej orzechów.
Następnie przełóż mus do pucharków lub szklanek, wlej odrobinę syropu klonowego, wrzuć umyte owoce na wierzch i ewentualnie udekoruj listkiem mięty. Pudding z całych ziaren siemienia lnianego należy zjeść maksymalnie dzień po jego przygotowaniu.