Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siemię lniane to superfood, czyli naturalny i nieprzetworzony produkt spożywczy, który dostarcza organizmowi masę cennych wartości odżywczych. Warto go dostarczać niemal codziennie, np. w postaci pysznego deseru. Pudding z całych ziaren siemienia lnianego rozrusza jelita i usprawni procesy trawienne.
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4906
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4906
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Przyrządzanie puddingu z całych ziaren siemienia lnianego rozpocznij dzień przed planowanym podaniem go. Wieczorem wymieszaj nasiona siemienia z kakao, niewielką porcją ekstraktu waniliowego i kefirem. Wstaw do lodówki na całą noc.
Rano, zanim wyjmiesz pudding z całych ziaren siemienia lnianego z lodówki, poszatkuj lub zmiel jeszcze orzechy. Wyjmij deser, dodaj orzechy i przemieszaj. Jeśli jest zbyt rzadki, dorzuć więcej orzechów.
Następnie przełóż mus do pucharków lub szklanek, wlej odrobinę syropu klonowego, wrzuć umyte owoce na wierzch i ewentualnie udekoruj listkiem mięty. Pudding z całych ziaren siemienia lnianego należy zjeść maksymalnie dzień po jego przygotowaniu.