Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wartość kaloryczna 1 porcji: 465 kcal.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Nasmaruj tłuszczem 2 miseczki na pudding, wysyp odrobiną brązowego cukru. Jabłko obierz pokrój w kosteczkę. Wymieszaj z żurawiną.
Do każdej z miseczek puddingowych włóż po porcji owoców. Resztę brązowego cukru, margarynę i jajko utrzyj, wyrób jednolitą masę dodając mąkę i kakao. Przełóż do miseczek. Każdą przykryj podwójną warstwą folii aluminiowej.
Ustaw na sicie zawieszonym nad garnkiem z wrzącą wodą i trzymaj na parze około 45 minut, dopełniając wrzącą wodę w miarę potrzeby.
Czekoladę stop z masłem i miodem oraz zapachem waniliowym. Gotowy pudding wybij na talerzyki. Polej sosem.