Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wartość kaloryczna 1 porcji: 465 kcal.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1476
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231854
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5006
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1476
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231854
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5006
Składniki
Nasmaruj tłuszczem 2 miseczki na pudding, wysyp odrobiną brązowego cukru. Jabłko obierz pokrój w kosteczkę. Wymieszaj z żurawiną.
Do każdej z miseczek puddingowych włóż po porcji owoców. Resztę brązowego cukru, margarynę i jajko utrzyj, wyrób jednolitą masę dodając mąkę i kakao. Przełóż do miseczek. Każdą przykryj podwójną warstwą folii aluminiowej.
Ustaw na sicie zawieszonym nad garnkiem z wrzącą wodą i trzymaj na parze około 45 minut, dopełniając wrzącą wodę w miarę potrzeby.
Czekoladę stop z masłem i miodem oraz zapachem waniliowym. Gotowy pudding wybij na talerzyki. Polej sosem.