Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4568
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1308
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 252
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34330
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 617
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4568
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1308
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 252
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34330
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 617
Składniki
Rozczyn: Drożdże ,łyżkę cukru ,łyżkę mąki ,1/2 szklanki ciepłego mleka wymieszałem i odstawiłem do wyrośnięcia. Jajka utarłem z cukrem i cukrem waniliowym ,dodałem do zaczynu wraz z pozostałymi składnikami (resztą mąki ,masłem i szczyptą soli). Ciasto wyrabiałem 20 min,po czym odstawiłem na kolejne 20 do wyrośnięcia. Rozwałkowałem ciasto ,ponacinałem w paski ,wywinąłem i smażyłem na rozgrzanym smalcu do zrumienienia. Posypałem cukrem pudrem.